2 млрд. души посещават Facebook всеки месец. Това е една уникална международна

...
2 млрд. души посещават Facebook всеки месец. Това е една уникална международна
Коментари Харесай

Какво издава поведението ни в социалните мрежи?

2 милиарда души посещават Facebook всеки месец. Това е една уникална интернационална лаборатория, в която всички сме под микроскоп, се показва в публикация, оповестена в Бюлетина на университета в Санкт Петербург.

Психолозите са се научили да разпознават трендовете към егоизъм или психопатия у потребителите посредством постовете и лайковете им в обществените мрежи, описват създателите на публикацията. Нарцисите често публикуват позитивни изявления, като на профилните си фотоси най-вероятно е да бъдат сами и усмихнати. Психопатите пък се радват на епизоди на принуждение и показват необятен набор от негативни страсти.

Като част от упорит план, почнал през 2011 година, екип от учени от центърът за позитивната логика на психиката към университета в Пенсилвания събира данни от 7,5 млн. консуматори на Фейсбук (специално поданици на САЩ). Доброволците са попълнили към 20 психически въпросника и са споделили информация от профилите си. Това разрешило на учените да им създадат психически портрет.

Учените са съумели да разчетат по изявленията в обществената мрежа пола на потребителите (в 93% от случаите), половата ориентировка (75% от случаите при дамите, 88% при мъже), фамилното състояние (70%), политически възгледи (85%). И стигат до забавни заключения.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР